Online mikroszkóp vásárlás, egyszerűen, webáruházunkban

Dun & Bradstreet tanusitvany
Nyitólap   »   Refraktométerek   »   Kézi

ALPHA REF-512 Kézi refraktométer borászati, ATC (#6137)

ALPHA REF-512 Kézi refraktométer borászati, ATC
A termék ára:
15 000 Ft
(Nettó 11 811 Ft)

 db  
Raktáron

Kézi refraktométer
Hőfokkompenzált !!
2 év garancia !!!

Termékjellemzők:

Raktáron

Kézi refraktométer
Hőfokkompenzált !!
2 év garancia !!!

ALPHA REF-512 Kézi refraktométer borászati, ATC részletes ismertetője

Megadja mustból a várható bor alkohol fokát.
Térfogatszázalék mérő.
Mérési tartomány: 0-25% Vol
Osztás: 0.2% Vol
skála: %
automatikus hőfok kompenzáció

Felhívjuk figyelmét, hogy sokan tévedésben vannak az elnevezés miatt. Többen úgy tudják, hogy a bor refraktométerrel a borban és cefrében is lehet cukor és alkohol szintet mérni, de sajnos ez nem lehetséges, mert a bor refraktométer a bor gyártásának az elősegítésére szolgál és must cukortartalmát lehet vele meghatározni. Az alkohol skála viszont azt a elméletileg elérhető alkoholszintet mutatja, ami majd a borban lesz,a forrás után. Tehát ez az alkohol skála nem használható más oldatokban alkohol meghatározására.

Amennyiben mégis pálinka vagy vodka mérésére akarjuk használni a refraktométert, akkor a BRIX skáláról leolvasott egységből ki lehet számítani a megfelelő szorzót. Refraktométereinkhez nincs mellékelve ilyen kalibráció, de ezt mérést egyszerűen el lehet végezni.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az alkohol-víz keverék BRIX értékei (a 0,2% pontossági szinten) lineárisan változnak az alkohol szint növekedésével, vagyis a kalibráló vonal egy egyenes, amely a „0” értéktől fog indulni. Ezért elegendő megmérni egy ismert alkohol tartalmú keverék BRIX értékét és abból kiszámíthatjuk az alkohol % meghatározásához szükséges szorzót. Íme egy példa: Ha 40%-os vodkában, 14 BRIX%-ot mérünk kézi refraktométerrel, akkor a szorzó = 40% alkohol osztva 14 BRIX% az eredmény = 2,8 lesz. Ellenőrizzük le a mérés helyességét úgy, készítünk 1:1 hígítású (1 rész vodka + 1 rész víz) egy 20% alkohol tartalmú oldatot. Annak a BRIX% értéke 7 körül lesz, amelyből megkapjuk az alkohol tartalmat egy szorzással: 7 x 2,8 =19.6%. A leolvasási pontosság +/- 0,2% körül alakul.

Facebook


A minőségirányítási rendszerünk a legújabb
ISO szabvány szerint működik!